Острівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Комунальний заклад Острівський ліцей Великоберезовицької селищної ради Тернопільської області

Центр професійного розвитку педагогів Великоберезовицької селищної ради

21.08.2024 р. на базі Острівського ліцею проведено методичну студію для практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Великоберезовицької селищної ради «Пріоритетні напрями роботи психологічної служби в системі освіти України у 2024/2025 навчальному році». Під час проведення студії було педагогам було звернено увагу на нормативно-правові документи у сфері діяльності працівників психологічної служби, особливостей роботи психолога та соціального педагога в новому навчальному році.Головним пріоритетом діяльності психологічної служби в закладах освіти є розв’язання освітніх та виховних завдань, що сприятиме збереженню психологічного здоров’я всіх учасників освітнього процесу. Звернено увагу фахівцям психологічної служби у рекомендаціях зосередити на збереженні ментального здоров’я, відновленні соціально-психологічного благополуччя учасників освітнього процесу: максимум просвітництва і профілактики, діагностики з метою визначення осіб, кому потрібна фахова допомога та її якісне проведення. Наразі важливим стає питання підвищення професійної компетентності практичних психологів та соціальних педагогів у напряму оволодіння сучасними технологіями психологічної допомоги.

Для покращення якості роботи соціально-психологічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в закладі освіти Лоза С. І., директор «ІКЦ» Великоберезовицької селищної ради практично поділися досвідом, надала консультативну допомогу та рекомендації, методичні матеріали для здійснення психологічної просвіти, корекційно-розвиткової та відновлювальної роботи, надання психологічної допомоги за запитом та/або відповідно до виявленої потреби, співпраці з педагогічними працівниками щодо подолання труднощів у навчанні дітей ООП, формуванні необхідних соціальних навичок.

Бичковська Г. З., практичний психолог Мишковицького ліцею наголосила про основну тематику заходів, які мають бути обов’язковими складовими плану роботи працівників психологічної служби у 2024/2025 н.р. (окрім тих, які є актуальними в кожному конкретному закладі): 1. Психологічна допомога щодо подолання освітніх втрат та освітніх розривів у Новій українській школі. 2. Психосоціальна допомога учасникам освітнього процесу під час війни. 3. Психоедукація учасників освітнього процесу щодо збереження ментального здоров’я та відновлення психоемоційного стану. 4. Психологічний супровід освітнього процесу в інклюзивній школі. 5. Протидія та запобігання булінгу, домашньому насильству. 6. Запобігання формуванню суїцидальної поведінки. 7. Профілактика розвитку ігрової залежності у здобувачів освіти.

Не забувати, що у цей непростий час варто підтримувати себе, рідних та близьких. Адже це надзвичайно необхідно для того, щоб зберегти здоров’я – фізичне та психічне.

Без категорії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *